استیل ۴۳۰ چیست ؟

استیل ۴۳۰ چیست ؟

بر خلاف دیگر استیل ها مانند استیل ۳۰۴ و استیل ۳۱۶ از گونه زنگ نزن مارتنزینی می باشند و نظیر اکثر فولاد ها توانایی سختی پذیری به وسیله کنش های حرارتی کوئنج، تمپر را دارد. ایضاً به دلیل نوع ساخت مارتنزینی این ورق استیل باعث جذب آهنربا شده بنابراین به عبارت دیگر به استیل بگیر نیز شهرت دارد. میزان کرم در این فولاد ها دست کم ۱۱.۵ درصد می باشد.

ورق یا رول استیل ۴۳۰ چیست ؟

ورق استیل ۴۳۰ یکی از انواع فولاد ضد زنگ بوده که که از ترکیبات کروم ساخته شده است. واین فلز به علت مقاومت بالا در مقابل خوردگی وانعطاف پذیری همراه با خاصیت مکانیکی فوق‌العاده ، یکی از پر مصرفترین و پرکاربرد ترین آلیاژ های موجود در بازار می‌باشد.

ورق استیل ۴۳۰ آلیاژی ضد زنگ است که زیرمجموعه ی فولادهای زنگ نزن فریتی بوده و دارای خواص مغناطیسی می باشد. این بدان معنی است که این آلیاژ تحت تاثیر میدان های مغناطیسی قرار می گیرد و در صورت نزدیک شدن به آهنربا، آن را به خود جذب می کند

از متداول ترین و مقرون به صرفه ترین انواع استیل، استیل بگیر ۴۳۰ می باشد که در ۲ گونه براق و مات تولید شده و روانه بازار می شود. ورق استیل ۴۳۰ که با کد استاندارد ۱.۴۰۱۶ معرفی شده است جزوه فولاد های نرم، کم کربن و شامل میزان چشمگیری کرم است و توانایی کنش های حرارتی را ندارد. استیل ۴۳۰ به علت استقامت در مقابل زنگ زدگی و منعطف پذیری خیلی مشهور است. هم اینکه این نوع ورق استیل دارای خواص مغناطیسی و جذب آهن ربا می شود. با ملاحظه به استقامت آن در مقابل اسید نیتریک می توان در امور شیمیایی ویژه آن را به کار برد. در مجموع استقامت به زنگ زدگی استیل های سری ۴۰۰ به نسبت سری ۳۰۰ خیلی کمتر است.

یکی از عمده ترین عوامل تعیین استیل ۴۳۰ می توان به سایز ورق به متر، قطر ورق به میلی متر و طول آن به شیوه ۳ و ۶ متری یا رول اشاره نمود که تمامی موارد ذکر شده قطعاً در قیمت استیل ۴۳۰ بی تأثیر نخواهند بود.

این گونه ورق معمولاً در ایران ساخته نمی شود و در قدیم از کشورهایی نظیر آمریکا، آلمان و ژاپن به ایران وارد می شده اما در حال حاضر اکثراً از تایوان، آفریقای جنوبی و چین وارد می شود. استیل ۴۳۰ دارای مقدار سختی اندکی است که سبب انحنا یافتن و پیدایش راحت می شود با این وجود مقدار چکش خواری اندک ،اجرای کنش های خیلی شدید را سخت می سازد.

آشنایی با انواع ویژگی استیل ۴۳۰

انواع ورق استیل بگیر سری ۴۰۰

این نوع از انواع استیل بگیر به ۳ دسته ذیل تقسبم بندی می‌شواد که هر کدام خواص و ویژگی های منحصر به فرد خو را دارا میباشند :


مشخصات و ویژگی ورق استیل ۴۳۰

 

استقامت در برابر زنگ زدگی

کلیه گرید های فریتیک اعم ورق استیل بگیر ، استقامت بسیار مطلوبی در مقابل زنگ زدگی دارند. این نوع استیل دارای استقامت مناسبی در مقابل فرسودگی  مواد متنوع نظیر بعضی اسید های ارگانیک و اسید نیتریک دارد. در وضعیتی که این نوع استیل به صورت مطلوب جلا داده شده استقامت آن در مقابل  زنگ زدگی به کمترین حالت ممکن می رسد. استقامت استیل ۴۳۰ خیلی مشابه استیل ۳۰۴ است.

 

استقامت حرارتی

استنلس استیل بگیر ۴۳۰ قابلیت استقامت در مقابل اکسایش تا ۸۷۰ درجه سانتی گراد در به کار گیری  ادواری و در به کار گیری همیشگی حداکثر ۸۱۵ درجه سانتی گراد است. این استیل در درجه حرارت اتاق  به شکنندگی گرایش دارد مخصوصاً زمانی که برای زمان نسبتاً بسیار در محدوده ۴۰۰ الی ۶۰۰ درجه سانتی گراد حرارت داده شده است. این قضیه را می توان با پروسه انیلینگ بی اثر نمود.

 

اعمال حرارتی

از دیگر ویژگی استیل ۴۳۰ می توان به اعمال حرارتی اشاره نمود. پروسه باز پخت محلول را می توان با گرما دادن فولاد ضد زنگ گرید ۴۳۰ از میزان ۸۱۵ درجه الی ۸۴۵ درجه سانتی گراد اعمال نمود. پس از آن بایستی به آرامی تا ۶۰۰ درجه سانتی گراد در آتشگاه سرد نمود سپس از طریق مبرد سرد کننده هوا به صورت فوری بین ۵۴۰ و ۴۰۰ درجه سانتی گراد خنک خواهد شد.  استیل ۴۳۰ ضد زنگ نمی تواند به وسیله اعمال حرارتی سفت شود.

 


جوشکاری

برای اعمال هر گونه جوشکاری بایستی استیل ۴۳۰ از پیش در دمای حدود ۱۵۰ الی ۲۰۰ درجه سانتی گراد حرارت داده شود. در حالت ناتوانی در فلز جوش داده، ناحیه ویژه می تواند بعد از عمل جوشکاری در گرمای حدود ۷۹۰ الی ۸۱۵ درجه سانتی گراد دوباره جوش داده شود با وجود این فیلتر دانه رخ نخواهد داد. پیشنهاد می شود که گرید ۴۳۰ را مطابق با مصارفش به کار برد.


استیل ۴۳۰ دارای کاربردهای متنوعی است که در این میان می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • کاور ماشین ظرف شویی
  • درگاه های اتاقک یخچال
  • از کاربردهای استیل بگیر می توان به عناصر متصل کننده و مسدود نمودن اشاره نمود.
  • از این نوع استیل در گازها و تغییر دهنده دودکش به کار برده می شود.
  • در انواع سیم کشی و صنایع خودرو سازی مورد استعمال قرار می گیرد.
  • تولید لوله
  • تولید لوازم خانگی
  • تولید درون اتومبیل ها
  • از عمده ترین کاربردهای استیل بگیر به کار گیری پیاپی در قطعات ماشین کاری می باشد.
  • برای ساخت سینک ظرفشویی از جنس استیل کاربرد دارد.
  • تولید هود آشپزخانه
  • در تولید بخش های حرارتی و گازسوز، ابزار آلات تصفیه نفت، سقف و ابزارآلات سلف و رستوران

موارد استفاده از استیل ۴۳۰ در صنایع غذایی

استیل ۴۳۰ همانند یک آلیاژ خیلی مشابه به گرید فولاد ضد زنگ ۳۱۶ است. مقدار کرومی که این استیل وجود دارد به همان مقداری است که در استیل ۳۱۶ است ولی فقط قسمتی از میزان نیکل در آن متمایز است که همین  فاکتور این آلیاژ را به یک انتخاب مطلوب، به صرفه و ارزان برای سازندگان مواد غذایی مبدل نموده است.

اساساً امکان دارد برای هر کسی این سؤال پیش بیاید که مناسب ترین استیل ضد زنگ در مواد غذایی کدام است؟ جواب این پرسش بسته به مصارف استیل در مواد غذایی ویژه دارد. برای مثال یک شیرینی پزی که شکلات تهیه می کند در قیاس با تولید کنندگانی که در ساخت سس گوجه فرنگی تبحر دارد به استیل متنوعی نیاز دارند.


موارد استفاده از استیل430

در مجموع کاربرد استیل430 در تهیه ظروف گزینه مطلوبی است. در زمان تماس با نمک و ساختارهای اسیدی قوی همانند گوجه فرنگی از لحاظ شیمیایی استقامت بیشتری دارد. با این وجود استیل بگیر می تواند یک گزینه مطلوب و مقرون به صرفه برای سازندگان مواد غذایی باشد که در پروسه تهیه این استیل نیاز به ورق فولادی قوی با گرمای بالا می باشد.

می توان استقامت این آلیاژ را با به کار گیری الکتروپولیش بالا برد. این پروسه نه فقط سبب بهسازی سطح اکسید که حفاظت از فولاد را بر دوش دارد می شود به علاوه بر برجستگی و فرورفتگی های میکروسکوپی روی لایه استیل را از میان می برد در این صورت مقدار چسبناکی مواد غذایی به فولاد به کمترین حد ممکن رسیده و تمیز نمودن آن کار بسیار راحتی است.

التفات به این موضوع بسیار حائز اهمیت است که مراقبت یک سینی ضد زنگ وظیفه خطیری در افزایش ماندگاری آن دارد.